Jau piekto gadu Latvijā norisinās konkurss, kurā tiek noskaidroti labākie restorāni. Mūsu pašu latviešu šefpavāri un restorānu jomas eksperti veic 60 restorānu atlasi, no kuriem puse tiek atzīta par labākajiem restorāniem. Konkursa rīkotāji, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, aicina ārzemju žūrijas pārstāvjus piedalīties vērtēšanā un pēc noteiktiem kritērijiem noteikt augstākās kvalitātes restorānus.
Žūrijas pārstāvji ieradušies no tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Polija, Nīderlande, Somija, Norvēģija, Zviedrija un Ungārija. Viņu uzdevums bija noteikt, kuri Latvijas restorāni gatavo gardākos un augstvērtīgākos ēdienus un dzērienus. Tāpat tika ņemta vērā arī restorāna atmosfēra un viesmīļu apkalpošanas serviss. Papildu 30 restorāniem tika noteikts arī labāko jauno restorānu tops.
Labākie restorāni Latvijā
Daži restorāni notur savu pozīciju jau vairākus gadus un pierāda konkurentiem savu ekselenci un pārliecinošo restorāna vadību. Iedvesmojoties no dažādām pasaules virtuvēm, katra restorāna uzdevums ir izcelties un ievest viesus īstenā garšu piedzīvojumā. Šajā sarakstā apkopoti restorāni gan no Rīgas, gan arī no citām Latvijas pilsētām.
1. Vincents
Restorāns ‘’Vincents’’ spēj noturēt savu godpilno pirmo vietu jau vairākus gadus pēc kārtas, šogad iegūstot arī Ilglaicīgākā snieguma apbalvojumu. Esot par vienu no gardēžu iecienītākajiem Ziemeļeiropas galamērķiem, restorāns priecē viesus ar gardu ēdienu, svaigiem un augstvērtīgiem produktiem. Restorānā valda smalka un romantiska atmosfēra. ‘’Vincents’’ piedāvā lielisku dzērienu izvēli, ko pierāda konkursa apbalvojums Labākie dzērieni.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 19.
2. Annas muižas restorāns ‘’Kannas’’
Zaubes pagastā esošā Annas muiža ir lielisks galamērķis laiskai atpūtai pie dabas. Šefpavāram patīk izpausties virtuvē un pagatavot ko jaunu, tāpēc muižas restorāna ‘’Kannas’’ ēdienkarte tiek mainīta katru dienu, pārsteidzot viesus ar ko neparasti gardu. Iedvesmu jaunu ēdienu pagatavošanā šefpavārs gūst no senlatviešu receptēm, piešķirot tām mūsdienīgu garšu. Tas un muižas senais gars piešķir restorānam īpašu un vēsturisku noskaņu.
Restorāns atrodas Annas muižā, Zaubes pagastā.
3. Valtera restorāns
Restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš skaidro, ka ēdienu pagatavošanā galvenais moto ir vienkāršība un gards ēdiens. Valtera restorāns jau no 2013.gada iestājas par svaigiem un kvalitatīviem produktiem, kuru audzēšanā nav iesaistījusies cilvēka roka. Ēdienkarte ir mainīga un atbilstoša sezonas maiņai, taču visi produkti ir pilnībā dabīgi. Arī restorāna interjers vēsta par vienkāršību un latvisku pieskaņu, kas manāma arī ēdienkartē.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 8.
4. Restorāns 3
Restorāns, kur ieturēt īstenu latviešu maltīti un būt pārliecinātam par produktu augstvērtību, ir Restorāns 3. Tā šefpavāri Juris Dukaļskis un Ēriks Dreibants viesiem gatavo ēdienus, kas balstīti uz dabas dotajām veltēm un vietējām saimniecībām. Ēdienkarte ir sezonāla un veidota tā, lai jebkuram viesim izdotos gardi paēst. Tāpēc izveidotas atsevišķas ēdienkartes ar 9 kārtu ēdieniem gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem, pārvēršot maltīti par īstu garšu piedzīvojumu.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3.
5. Jonathan SPA restorāns
Jonathan SPA Hotel ir pieczvaigžņu viesnīca ārpus galvaspilsētas, kas ir lielisks galamērķis tiem, kas kāro pilnvērtīgi atpūsties. Viesnīcā ir moderni iekārtoti numuriņi, iespēja mierpilnai atpūtai pie dabas un, protams, arī latviešu virtuves restorāns. Tā iekārtojums ir mājīgs un mūsdienīgs. Ēdienkarte balstīta uz esošo sezonu un tajā iespējams nogaršot ēdienus, kas gatavoti ar mīlestību no latviešu zemnieku laukos iegūtiem produktiem.
Restorāns atrodas Ezerputnos, Amatciemā.
6. St. Petrus
Vien pirms diviem gadiem atvērtais restorāns St. Petrus, kas atrodas Vecrīgā pie Pētera baznīcas, ātri vien paspējis izvirzīties starp labākajiem restorāniem. Piedāvājot viesiem nogaršot mūsdienu latviešu virtuves ēdienus ar ziemeļniecisku piegaršu, restorāns priecē viesus ar dažādām garšu kombinācijām. Restorāna interjers ir ziemeļnieciski vēss, minimāls un izteikti moderns. Telpas ir ļoti gaišas, pateicoties milzu logiem, kas stiepjas no grīdas līdz pat griestiem. Restorānā iespējams baudīt gan laiskas vakariņas, gan arī biznesa pusdienas.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 11 – 2.
7. Faces
Īstenu Eiropas virtuves garšu iespējams nobaudīt Jūrmalā esošajā restorānā Faces. Arī šis restorāns darbojas vien otro gadu un iepazīstina viesus ar eiropiešu mūsdienīgajiem ēdieniem. Restorānā ir patīkama atmosfēra, ko sniedz pieklusinātās gaismas un modernais interjers. Faces restorāns īpaši lepojas ar augstvērtīgo kafiju un uz vietas ceptu, gardu maizi. Tāpat restorāns priecē apmeklētājus ar lielisku portvīnu izlasi, ko nobaudīt pie saskaņotiem ēdieniem.
Restorāns atrodas Jūrmalā, Bulduru prospektā 52.
8. Dome Zivju restorāns
Zivju restorānā valdošā romantiskā atmosfēra un lokācija pašā Vecrīgas sirdī rosina patīkamas sajūtas. Interjers ir klasisks, taču āra terasē esošie augi un lampu virtenes piešķir tādu bezrūpīgu un nomierinošu gaisotni. Restorāna specialitāte ir gardi zivju ēdieni. Šefpavārs Kristaps Zīlis rūpējas par to, lai ievestās zivis būtu svaigas un garšīgas. Katru nedēļu uz restorānu atceļo zivis no zvejniecībām pašā Pāvilostā. Kvalitāte ir šī restorāna firmas zīme.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 4.
9. Robata Grill Bar COD restorāns
Autentisku japāņu virtuves garšu iespējams nobaudīt restorānā COD. Ēdieni tiek gatavoti balstoties uz senlaiku japāņu klasiskajām receptēm, taču restorāna šefpavāri šīs receptes interpretē mūsdienīgā garšu variācijā. Pirms maltītes laiku iespējams pakavēt restorāna pirmajā stāvā esošajā atpūtas zonā pie bāra un nogaršot japāņu kokteiļus. Restorāna interjers ir tumsnējs un tajā manāma modernā vienkāršība un minimālisms, kas visu koncentrāciju liek piešķirt ēdiena baudīšanai.
Restorāns atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 45.
10. Zoltners
Gleznainajā Tērvetē esošais restorāns Zoltners viesus cienā ar Ziemeļeiropas klasisko virtuvi, kas mijās ar mūsdienu garšām. Zoltners, kas ir viesnīca, alus darītava un restorāns vienlaikus, viesiem piedāvā izbaudīt pilnvērtīgu atpūtu, gardu ēdienu un pašu darinātu alu. Šefpavārs Nauris Malāhovs ēdienus gatavo no Zemgales lauku produktiem. Restorāna interjers liecina par eleganci un mūsdienīgu modernismu, kas viesiem liks sajusties īpaši gaidītiem.
Restorāns atrodas Tērvetes pagastā.
11. The Catch
Ģimenes uzņēmums The Catch laipni uzņem viesus gardēžus, kas gatavi iepazīt japāņu garšu. Lielisks komandas darbs apkalpošanas sfērā un svaigi produkti un šī restorāna pamata vērtības. Restorāna interjers ir moderns un izteiksmīgs, tajā manāms rotaļīgums un bezrūpība – spilgti un koši krāsu akcenti. Ēdienkarte ievedīs viesus īstā japāņu garšas virtuvē un piedāvās nogaršot tādus ēdienus kā poke bļodas, tempūru un uz grila gatavotas jūras veltes un gaļss ēdienus.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Antonijas ielā 12.
12. Laivas
Jūrmalā esošais restorāns Laivas ir eleganta un šarmanta vieta, kur nobaudīt burvīgus ēdienus un nosvinēt kādu patiesi īpašu un zīmīgu dzīves notikumu. Telpas ir skaistas, gaišas un moderni graciozas – tās lieliski piemērotas milzu svinībām, piemēram, kāzām. Šefpavārs Henrihs Erhards ēdienkartē iekļauj daudzus zivju ēdienus, tos dēvējot par vietējām delikatesēm. Restorāns darbojas jau 5 gadus un turpina pārsteigt viesus ar jauniem ēdieniem un neparastiem garšu salikumiem.
Restorāns atrodas Jūrmalā, Vienības prospektā 36.
13. Riviera
Restorāns, kas viesiem pie ziemeļu valstu tradicionālajiem ēdieniem piedāvā nobaudīt vairāk kā 400 dažādu vīnu, ir Riviera. Iekārtojums ir mājīgs un saulains, turklāt tajā manāmi dažādi dienvidnieciski ornamenti un citi dizaina elementi. Šefpavārs Jānis Sokolovskis viesus pārsteidz ar klasiskiem ēdieniem, kuros iemiesota mūsdienu garša no latviešu virtuves. Ēdienkartē ir īpaši plaša austeru izvēle, kas ir lielisks papildinājums kādam no restorāna vīnziņa izvēlētajiem vīniem.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 31.
14. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā
Valmiermuižas alus zināms ikvienam latvietim, un ne tikai. Savu vārdu nesot plašajā pasaulē, Valmiermuiža nu jau zināma ne vien kā alus darītava, bet arī kā smalks un stilīgs latviešu restorāns. Ēdienkarte tajā nav pārlieku plaša, taču tajā ir pāris lieliski latviešu virtuves pamatēdieni un vairākas izteiksmīgas uzkodas, ko nogaršot pie kādas alus glāzes. Interjerā manāms latviskais tumšā koka elements, kas apvienots ar modernu un mūsdienīgu iekārtojumu. Ja neizdodas aizbraukt uz Valmiermuižu Valmierā, tad Valmiermuižas vēstniecība Rīgā ir jāapmeklē noteikti.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Aristida Briāna ielā 9a.
15. Restorāns ‘’Muusu’’
Eiropas virtuves tradicionālās garšas saplūst latviešu sezonas produktiem restorānā Muusu. Rīgas centrā esošais restorāns gan maltīšu gatavošanā, gan interjerā nospodrina visu līdz smalkākajai detaļai. Šefpavāres Inas Poliščenko rūpība ēdiena pagatavošanā ir restorāna īstais kvalitātes rādītājs. Ēdienkartē manāmas dažādu virtuves ēdienu garšas, kas apvienotas visneiedomājamākajās kombinācijās.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 6.
16. Kolonāde
Restorāns, kura apmeklējums viesus aizvedīs ceļojumā uz 30.gadiem, ir Kolonāde. Sākot ar restorāna iekārtojumu, kurā valda nepārprotams šarms un elegance, līdz pat gardajiem ēdieniem, kas gatavoti tradicionālās vērtības apvienojot ar mūsdienīgu piegaršu. Restorāna lokācija paša Rīgas centrā un romantiskā atmosfēra, kas valda telpās, sola izdevušos vakaru patīkamās noskaņās. Telpas ir gaišas un ar lieliem logiem, ļaujiet viesiem baudīt vakariņas un vērot gadalaiku maiņu.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Brīvības bulvārī 26.
17. Bibliotēka No. 1 Restorāns
Unikāls stils, kas vērojams restorānā Bibliotēka No.1, iegūts pēc šī gada rekonstrukcijas. Restorāna gardie ēdieni ir vienmēr mainīgi un sezonu atspoguļojoši, taču tieši interjers šo restorānu padara par neparastu. Telpās vērojams bibliotēkai līdzīgs iekārtojums, kas saistāms arī ar vīna bāra konceptu. Pirmais stāvs veidots kā bārs, kamēr otrajā stāvā viesi var baudīt izcilu maltīti un patiesi nodoties gardēžu sapnim. Šefpavārs izveidojis 3 dažādas ēdienkartes, lai spētu iepriecināt viesus ar dažādiem ēšanas paradumiem.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Tērbatas ielā 2.
18. Gutenbergs terase
Vecrīgas apburošākajā viesnīcā Gutenbergs, mājo gardu maltīšu rezidences restorāns. Šefpavārs Ingus Feldmanis ir sarūpējis gardu ēdienkarti, kas pārsvarā sastāv no uz grila gatavotiem ēdieniem. Ēdienkartes noformējums ir ne vien lieliski skaidrojošs, taču arī interesants un piepildīts ar faktiem par viesnīcu. Tādējādi padarot maltītes izvēli par vēsturisku piedzīvojumu. Restorānā Gutenbergs atvērtajā terasē iespējams vērot brīnišķīgu panorāmas skatu pār pilsētu un malkot gardu vīnu.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Doma laukumā 1.
19. Portofino
Autentisku itāļu virtuves garšu iespējams nobaudīt restorānā Portofino. Tajā ieejot, uzreiz jūtams itāļu brīvības gars, spilgtas krāsas, interjeru papildinošas gleznas un silti pamata toņi. Restorānā valda nepiespiesta atmosfēra un ikkatram liek sajusties kā gaidītam viesim. Ēdienkarte piedāvā nogaršot klasiskus itāļu ēdienus, gardas picas un pastas, risoto un dažādus sacepumus. Ēdieni papildināti ar latviešu sezonas labumiem.
Restorāns atrodas Klusajā centrā, Ausekļa ielā 7.
20. Silenes terases
Vēl viena brīnišķīga vieta ārpus pilsētas, kur ne vien nogaršot lielisku maltīti, bet arī atpūsties pa dabas, ir Silenes terases. Restorāna viesiem piedāvāts nobaudīt īstenas itāļu virtuves gardumus un vienlaikus izbaudīt skaistu skatu, kas paveras acīm. Restorāns atrodas augstumā starp koku galotnēm, kas maltīti padara par skaistu piedzīvojumu, iespēju lūkoties dabā un sajust īstu mieru. Ēdieni tiek gatavoti uz grila, turklāt šefpavārs piedāvā iespēju grila mākslu apgūt arī pašiem meistarklasēs.
Restorāns atrodas Silenē, Skrudalienas pagastā.
21. Garage vīna bārs
Rīgas centrā Berga bazārā atrodas demokrātisks vīna bārs, kas piedāvā nogaršot latviešu virtuves maltīti. Iekārtojums ir ļoti tradicionāls un liek sajust latviešu vēstures garu. Tas manāms ne tikai interjerā, bet arī ēdienkartē. Protams, ka visplašākā izvēle ir vīniem. Pie katar ēdiena ir vairāki vīnu veidi, ko laipni ieteiks viesmīļi, lai tiktu izceltas ēdiena īpašās garšas un veidotas īsta gardēža cienīgas garšu kombinācijas. Ēdienkarte tiek atjaunota katru dienu, reizēm pat divas reizes.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 83/85.
22. Dikļu pils restorāns
Kas var būt lieliskāka vieta par pili, kur ieturēt maltīti? Dikļu pils ir renovēta un labprāt aicina ciemiņus paviesoties pils jaunajos un modernajos apartamentos, kā arī, protams, nogaršot Dikļu pils restorāna gardās maltītes. Šefpavārs Jānis Siliņš gatavo ēdienus no vietējiem lauku labumiem, izceļot latviešu tradicionālo garšu un piešķirot tai mūsdienu akcentu. Ēdienkartes īpašais piedāvājums, kas paliek nemainīgs, ir pils saimnieka svaigais medījums.
Restorāns atrodas Dikļu pagastā, Kocēnu novadā.
23. Entresol
Citu tautu virtuves ēdieni apvienojumā ar latviešu produktu un garšu akcentiem tiek pasniegti restorānā Entresol. Tā galvenais šefpavārs Raimonds Zommers ir ieviesis restorānā modernās virtuves piegaršu. Visi ēdieni tiek gatavoti iedvesmojoties no gastronomiskajām aktualitātēm un svaigajiem latviešu zemes produktiem. Restorāna interjers ir izsmalcināts un elegants. Tā firmas zīme ir uzkodas, kas dēvētas par knapām, ko šefpavārs iesaka neizlaist pirms maltītes, jo tieši knapas palīdz nodoties pilnīgam garšu baudījumam.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 22.
24. Rātes vārti
Valmieras gardēžu iecienītākā vieta ir restorāns Rātes vārti. Restorāna iekārtojumā manāms art deco stils, kas pauž par baroka laikmeta eleganci un teatrālisma piegaršu. Ēdienkartē galvenokārt valda eiropiešu virtuves ēdieni, taču manāmi arī zīmīgi ēdieni, kā, piemēram, Valmieras salāti. Šefpavāre Ruta Bušmane šo recepti ir izveidojusi pati un šie salāti tiek dēvēti par restorāna firmas zīmi. Vīns tiek uzskatīts par dievu dzērienu, tāpēc restorāns iemantojis plašu vīnu dzērienu karti.
Restorāns atrodas Valmierā, Lāčplēša ielā 1.
25. Kaļķu vārti
Restorāns, kas atrodas Vecrīgas sirdī un viesus priecē ar regulāriem mūzikas pasākumiem, ir Kaļķu vārti. Izsmalcinātā stilā iekārtotais restorāns piedāvā viesiem nobaudīt dažādu tautu virtuves ēdienus, kuros manāmi latviešu virtuves akcenti. Produkti ir iegūti no vietējām saimniecībām un dabas veltēm. Restorāns ir piemērots lielu svinību organizēšanai, jo plašās un modernās telpas spēj uzņem vairākus simtus cilvēku. Maltītes izskaņā vērts nobaudīt restorāna firmas desertu.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Kaļķu ielā 11A.
26. Bangert’s
Kuldīgas vecpilsētas ielās ieslēpts burvīgs un mājīgs restorāns Bangert’s. Nosaukums iegūts no slavenā kapteiņa, kas savai mīļotajai sievietei atvedis māju pie pašas Ventas. Restorānā iespējams nobaudīt izcilu latviešu virtuves maltīti ar eiropiešu virtuves piegaršu. Restorāna iekārtojums ir maigu toņu piepildīts, silts un omulīgs, kas ļauj viesiem sajusties kā mājās. Gada siltajos mēnešos darbojas āra terase, kas ļauj baudīt brīnišķīgus un zīmīgus Kuldīgas skatus.
Restorāns atrodas Kuldīgā, Pils ielā 1.
27. Villa Santa restorāns
Mierpilnajā Cēsu atpūtas oāzē Villa Santa viesnīcā iespējams uz brīdi iepauzēt pilsētas steigu un ļauties mieram. Skaidrs, ka atpūta nozīmē arī gardu ēdienu, tāpēc Villa Santa restorāns rūpējas par to, lai viesi tiktu gardi pabaroti un pārsteigti. Šefpavārs Juris Pētersons rada ēdienus Vidusjūras valstu virtuves gaumē, izmantojot latviešu produkciju no vietējām saimniecībām un laukiem. Viesi laipni tiek uzņemti arī āra terasē, kas ļauj lūkoties uz dabas skatiem, piemēram, dramatisko meža nogāzi.
Restorāns atrodas Cēsīs, Gaujas ielā 88.
28. Vecpuisis
Vēl viena izteiksmīga gardēžu Valmieras pērle ir restorāns Vecpuisis. Leģenda vēsta, ka restorāns atrodas telpās, kur sensenos laikos vairāki vecpuiši veidojuši vietu kultūras baudīšanai. Viņi vēlējušies, lai viesi jūtas kā mājās un vienlaikus spēj baudīt dažādus muzikālus, teatrālus un gastronomiskus priekšnesumus. Tā arī restorāns cenšas šīs vēlmes realizēt mūsdienu virtuves garšu baudījumā un ar regulāru kultūras pasākumu vadīšanu.
Restorāns atrodas Valmierā, Leona Paegles ielā 10.
29. Forest
Restorāns Rīgas centrā, kas maltītes laikā ļauj baudīt dzirkstošās pilsētas enerģiju, ir restorāns Forest. Tas piedāvā nogaršot ēdienus, kas veidoti latviešu un eiropiešu virtuves apvienojumā, ar svaigākajiem produktiem. Īpaša ēdienkarte iekļauj ēdienu degustāciju 6 kārtās, kas piemērotas īstenie gardēžiem. Siltajos gada mēnešos iespējams baudīt ēdienus uz āra terases un vērot Rīgas romantisko kanālu.
Restorāns Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 21.
30. ‘’Tam labam būs augt’’ 3 pavāru restorāns
Restorānam Rīgas centrā, ko pašlaik vada 3 šefpavāri Artūrs Trinkuns, Ēriks Dreibants un Mārtiņš Sirmais, piemīt atklātās virtuves tipa iekārtojums. Tajā iespējams baudīt nenoliedzami gardus ēdienus, kā arī saņemt izcilu apkalpošanas servisu. Atklāta virtuve piešķir restorānam brīvības sajūtu un nepiespiestu gaisotni. Restorāns piedāvā nogaršot dažādu tautu virtuves gardumus un laiski pavadīt vakaru, baudot.
Restorāns atrodas Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4.
Jaunie restorāni
Lai iepazīstinātu gardēžus ar jaunajiem restorāniem un tos atzinīgi novērtētu, konkursā atsevišķa sadala tika veltīta labāko jauno restorānu atklāšanai. Šajā sarakstā iepazīsties ar jaunajiem restorāniem, kas žūriju pārliecinājuši ar modernu interjeru, fantastisku atmosfēru un oriģinālām garšu pieejām gan Rīgā, gan arī ārpus tās.
1. Max Cekot Kitchen
Šis jaunais Rīgas restorāns izteiktu rūpību velta ēdiena detaļām un sastāvdaļām. Ēdieni tiek atlasīti pamatojoties uz esošo sezonu un tās nestajām dabas veltēm – zaļumiem un ziediem pavasarī, svaigām ogām vasarā un gardām sēnēm rudens sezonā. Restorāna iekārtojums ir ziemeļnieciski bēšs, moderns un plašs. Restorāns darbojas atvērtās virtuves stilā, ļaujot gaisā virmot patīkamām smaržām.
Restorāns atrodas Zemgales priekšpilsētā, Jelgavas ielā 42.
2. Chef’s Corner
Restorāns, kas viesus priecē ar pārsteidzošām garšām un Klusā Rīgas centra burvību, ir Chef’s Corner. Ēdienkartē iekļauti visdažādākie ēdieni ar mērķi atbilst katra viesa gaumei un patiesi iepriecināt ar svaigiem un kvalitatīviem produktiem. Lai ēdienkarte būtu pēc iespējas universālāka, piedāvājumā ir atsevišķas tartaru un austeru ēdienkartes. Ne vien ēdienu izvēles, bet arī restorānā valdošā atmosfēra un iekārtojums vēsta par augstas klases un izsmalcinātības līmeni.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Jeruzalemes ielā 5.
3. H.E. Vanadziņš
Labākais jaunais restorāns un vienīgais ārpus Rīgas pilsētas, ir Cēsu restorāns H.E. Vanadziņš. Šis restorāns darbojas vien 4 dienas nedēļā sākot ar ceturtdienu. Lai arī iekārtojums ir veidots vēsajā ziemeļu stilā, restorānā tomēr sajūtama patīkama un mājīga noskaņa. Siltajā laikā darbojas āra terase. Šefpavārs gatavo tradicionāli mūsdienīgus ziemeļu valstu ēdienus, kurus vērts kombinēt ar kādu no milzu pieejamās izvēles esošajiem vīniem.
Restorāns atrodas Cēsīs, Rīgas ielā 15.
4. Italissimo
Jaunais restorāns, kurš piedāvā iejusties īstā itāļu garšu piedzīvojumā, ir Italissimo. Tā ēdienkarte ir pilna ar itāļu klasikām – gardām picām, sierīgām pastām, dažādu piedevu pildītiem risoto un karpačo. Šis restorāns godā ceļ itāļu klasiskās vērtības ne vien ēdienā, bet arī atmosfērā. Laini gaidītas ir lielas ģimenes, kā jau itāļiem pieņemts, Bērniem ir atvēlēts īpašs rotaļu stūrītis un restorāns priecājas visvairāk par dzīvīgumu, ko atnes viesi ar īsteni pozitīvu garu.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Baznīcas ielā 27/29.
5. Fish House Brasserie De Luxe
Franču restorāns tepat Rīgas centrā ir Fish House Brasserie De Luxe. Tajā dominējošās garšu vērtības ir zivju un gaļas ēdieni – produkti, ko sniedz jūra un zeme. Ēdienkarte veidota no dažādiem franču virtuves ēdieniem. Šefpavāra Jāņa Zvirbuļa meistarība apgūta pašā Francijā, tāpēc ēdienkarte ir kvalitatīvu produktu piepildīta un pieredzējuša meistara īsts garadarbs. Arī restorāna interjerā manāms smalks franču riverjēra tipa iekārtojums.
Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skolas ielā 29.
6. Aprika
Restorāns, kura lokācija ir pašā Vecrīgā pie Rīgas pils, ir Aprika. Tajā gatavotie latviešu ēdieni viesus pārsteidz ar mājīguma garšu. Gan iekārtojumā, gan restorāna ēdienkartē manāms senatnes pieskāriens, kas ļauj baudīt īstenas un pārbaudītas vērtības. Katru nedēļu restorāna šefpavārs veido jaunu ēdienkarti, kura piedāvā nobaudīt latviešu virtuves garšu. Arī mierpilnā restorāna atrašanās vieta padara maltītes ieturēšanu par īpašāku notikumu.
Restorāns atrodas Vecrīgā, Pils laukumā 4.
7. Stage 22
Pasaules zināmajā viesnīcā Kempinski ir lielisks restorāns, ko iecienījuši galvenokārt ārzemju gardēži. Rīgas esošajā Kempinski viesnīcas rezidencē atrodas arī šis restorāns – Stage 22. Tas viesus priecē ar elpu aizraujošu skatu pāri visai pilsētai un gardu latviešu maltīti, kas katrā viesnīcā tiek veidota atbilstoši lokācijai. Restorāns lepojas ar saviem īpašajiem kokteiļiem, jo 11 no tiem ir pielāgoti reģionālām kultūras vērtībām, piemēram, oriģināls kokteilis veltīts Brīvības piemineklim. Restorāna bārs atrodas stiklotā terasē un lutina ar patiesi fantastisku atmosfēru.
Restorāns atrodas Viesnīcā Kempinski, Aspazijas bulvārī 22.
Apskatīt atsevišķu Rīgas restorānu topu un vairāk par Rīgā esošajiem labākajiem restorāniem iespējams izlasīt rakstā Labākie restorāni Rīgā 2019.
Lai izdodas atrast savu restorāna favorītu!