Soļankas recepte latviešu gaumē

no

Soļanka ir viena no tām receptēm, kas katrā mājā garšo citādāk un to nevar pagatavot nepareizi. Ir jāatrod sava iecienītākā recepte. Šī noteikti ir zupa, kuras sastāvdaļas var pievienot “uz aci”un atkarībā no tā, cik biezu vai “gaļainu” zupu vēlaties.

Pamatā klasiskā gaļas soļanka sastāv tikai no gaļas un tiek pievienotas arī nieres. Tomēr mūsmājās ir iecienīta klasiskā soļankas recepte ar dažādiem žāvējumiem un dārzeņiem.

Šajā rakstā tad arī mūsu recepte.

Soļankas sastāvdaļas

Lūk, visas tev nepieciešamās sastāvdaļas, lai izdotos mūsu gardās soļankas recepte.

  • 1 ēdamkarote sviests
  • 3 lauru lapa
  • Sāls pēc garšas
  • 5-7 melnie graudu pipari
  • Liellopa buljons
  • Pāris ēdamkarotes tomātu pastas
  • 400 g Konservēti tomāti
  • Melnās olīvas
  • Marinēti gurķi (smalki sakapāti)
  • Marinēto gurķu marināde
  • 1 sīpols (smalki sakapāts)
  • 2 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • Daži kartupeļi
  • Kāposts (sakapāts)
  • Salami
  • Kūpināts šķiņķis vai dažas alkšņu desas
  • Liellopa gaļa
  • Vistas gaļa no buljona vārīšanas
  • Dažas daivas ķiploka
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķis
  • 1 ēdamkarote cukura

Soļankas pasniegšanai būs nepieciešams:

  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Citrons
  • Krējums
soļankas recepte

Soļankas recepte: pagatavošana

  1. Lielā katlā izkausē sviestu un uz nelielas uguns liek apcepties sīpolu, nedaudz sāls, lauru lapas un melnos piparus 5-6 min regulāri maisot.

2. Tad pievieno izspiestas ķiploku daiviņas, sagrieztu burkānu, seleriju un pasautē 10 min, pievieno kāpostu un pasautē vēl dažas minūtes. 

3. Pievieno tomātu pastu, izmaisa un pasautē pāris minūtes. Pievieno konservētos tomātus, buljonu, cukuru un uzvāra. 

4. Pieliek salami, šķiņķi vai alkšņu desas, gabaliņos sagrieztu liellopa gaļu, marinētos gurķus un marinādi, ripiņās sagrieztas olīvas (dažas veselas atstājot, ko pievienot beigās). Vāra 20-30 min līdz gaļa gatava un visas garšas “sadraudzējušās”. Pagaršo un pievieno vēl sāli, maltus melnos piparus vai sarkanvīna etiķi, ja nepieciešams.

5. Pasniedz ar plānām citronu šķēlītēm, skābo krējumu, dažām veselām melnajām olīvām un zaļumiem.

Lai labi garšo!

Ja vēlies iemācīties pats gatavot arī zupas buljonu, tad tā recepti lasi rakstā Liellopa buljona recepte.

buljons

1 domas par “Soļankas recepte latviešu gaumē”

Komentēt