vīns

Kādu vīnu dzert pie ēdiena

Vīna un ēdiena saderība var būt liela mistērija. Lai spētu piemeklēt savam ēdienam piemērotu vīnu ir jāzina daži triki. Šajā rakstā vairāk par tiem, kā arī raksta noslēgumā noskaidrosim, vai tiešām vīns var būt veselīgs.

Biešu zupa – 4 interesantas receptes, kā to pagatavot

Biešu zupa ir iecienīts pusdienu un vakariņu ēdiens ne tikai Latvijā, bet arī daudzās centrālās Eiropas un slāvu zemēs. Tā ir garšīga un veselīga, tās sastāvā ir daudz mums tik ļoti vēlamo dārzeņu, un tā ir arī salīdzinoši ekonomiska izmaksu ziņā.

Cūkgaļas cepetis

Cūkgaļas cepetis sātīgiem svētkiem

Viens no labākajiem latviešu ēdieniem īsteniem gaļas cienītājiem noteikti ir sulīgs cūkgaļas cepetis. Tā noslēpums slēpjas tieši gardā marinādē, kuras recepti noskaidrosi šajā rakstā.

rasola recepte

Iecienītākā rasola recepte

Nevieni latviešu svētki nav iedomājami bez garda rasola. Lai arī tavu svētku galdu rotā tradicionālais rasols, šajā rakstā atradīsi labākā rasola recepti un vērtīgus padomus.

soļankas recepte

Soļankas recepte latviešu gaumē

Soļanka ir viena no tām receptēm, kas katrā mājā garšo citādāk un to nevar pagatavot nepareizi. Šajā rakstā dalāmies ar mūsu iecienītāko mājās gatavoto soļanku.

Tradicionālas pastas mērces

Tradicionālas pastas mērces

Itāļi neskopojas ne ar pastas veidiem, ne arī ar mērcēm. To ir tik daudz, ka katrai gada dienai varētu pagatavot citu pastas mērci. Šajā rakstā esam apkopojuši klasiskās mērces, kas zināmas katram pastas ekspertam.

šašlika marinādes receptes

Šašlika marināde – receptes tavai gaumei

Brīvdabas pikniki ar visu ģimeni un draugiem ir viens no vasaras pasākumiem, kas vienmēr atstāj ar lieliskām atmiņām. Lai diena būtu pavisam izdevusies, vērts tai sagatavoties un jau laicīgi parūpēties par gardu gaļas marinādi.