Āzijas virtuve un tās mērces

no

Āzijas virtuve ir pazīstama ar daudzveidīgiem un aromātiskiem ēdieniem, kuru neatņemama sastāvdaļa ir mērču izmantošana. Sākot ar saldām un pikantām mērcēm ķīniešu virtuvē un beidzot ar pikantām mērcēm taizemiešu ēdienos, kur katra mērce piešķir ēdienam unikālu garšas niansi. 

Neatkarīgi no tā, vai mērces izmanto kā marinādi vai gatavošanas sastāvdaļu, tām ir izšķiroša nozīme ēdiena garšas uzlabošanā. Šajā rakstā mēs sīkāk aplūkosim dažādus Āzijas virtuvē sastopamos mērču veidus.

Āzijas virtuve un to daudzveidīgo mērču piedāvājumi par izdevīgām cenām atrodami ABRANDS.LV interneta veikalā kā arī ABRANDS Cash&Carry veikalos.

Āzijas virtuve un tās daudzveidīgās mērces

Neatkarīgi no tā, vai mēs runājam par Āzijas virtuvi kopumā, vai arī pievēršamies ķīniešu ēdieniem, mērces ir būtisks gatavošanas elements. Patiesībā jūs noteikti zināt daudzas mērces no tipiskās ķīniešu virtuves, piemēram, saldskābo mērci vai sojas mērci.

Sojas mērce

sojas mērce

Un tā arī ir, ka viena no visbiežāk izmantotajām mērcēm Āzijas virtuvē ir sojas mērce. Sojas mērce, kuras izcelsme ir Ķīnā, ir daudzu Āzijas ēdienu galvenā sastāvdaļa, un to gatavo, fermentējot sojas pupiņas, sāli un kviešus. Šī mērce ēdieniem piešķir bagātīgu, sāļu garšu, un to var izmantot kā marinādi, mērci vai kā sastāvdaļu kādai citas mērces pagatavošanai.

Hoi sin mērce

Vēl viena populāra mērce Āzijas virtuvē ir hoi sin mērce, kas ir salda un reizē pikanta mērce, kuras izcelsme ir Ķīnā. No sojas pupiņām, etiķa, cukura un garšvielām pagatavotā hoi sin mērce piešķir ēdieniem pikantu un nedaudz saldu garšu. Mērci parasti izmanto sautējumos un gaļas ēdieniem, piemēram, Pekinas pīlei.

Čili pasta

sambal mērce

Čili pasta jeb sambal ir Dienvidaustrumu Āzijas, īpaši Taizemes un Indonēzijas, virtuves pamatprodukts. Čili pasta, ko gatavo no čili, etiķa un garšvielām, piešķir ēdieniem pikantu garšu un tiek izmantota kā mērce vai gatavošanas sastāvdaļa.

Gochujang mērce

Korejas virtuvē gochujang ir galvenā mērce, ko gatavo no fermentētiem čili pipariem, sojas pupiņām, rīsiem un sāls. Tā ēdieniem piešķir pikanti saldu garšu, un to parasti izmanto sautējumos, mērcēs, kā arī kā mērci gaļai un dārzeņiem.

Saldā čili mērce

Saldā čili mērce, kuras izcelsme ir Taizemē, ir salda un nedaudz pikanta mērce, ko gatavo no čili pipariem, cukura, etiķa un garšvielām. To parasti izmanto kā mērci, garšvielu vai maisījumu un mērču sastāvdaļu.

Āzijas virtuve ir bagāta un daudzveidīga kulinārijas tradīcija, kas ikvienam piedāvā kaut ko piemērotu. Āzijas virtuve sevi nevar iedomāties bez dažādām mērcēm. Tām ir būtiska nozīme daudzveidīgajos un aromātiskajos Āzijas virtuves ēdienos. No sojas mērces līdz čili pastai – katra mērce piešķir ēdienam unikālu garšas niansi un paaugstina tā garšu pavisam jaunā līmenī. Neatkarīgi no tā, vai mērces tiek izmantotas kā marināde, mērce vai gatavošanas sastāvdaļa, tās ir Āzijas virtuves galvenā sastāvdaļa. Un mērces ir ļoti svarīgas šīs iecienītās virtuves garšas sastāvdaļas.

Ieskaties arī citos, mūsu bloga interesantajos un noderīgajos rakstos, piemēram, kā – kādu vīnu dzert pie ēdiena.

Komentēt